Varangerfestivalen

Soul og Sjømat – Lokale råvarer til Lokal musikk

Soul og Sjømat har blitt en kjent og kjær tradisjon under Varangerfestivalen. Det som har blitt en av Varangerfestivalens mest populære arrangementer, startet med et enkelt mål. Målet var å vise frem Vadsø Storband og de fantastiske råvarene vi har her i Varanger.  

Kjøp biletter her.

Dette er et arrangement hvor nasjonale artister møter lokal musikk og publikum får nyte lokal mat. I år har Varangerfestivalen fått med seg totningen med den store stemmen, Knut Anders Sørum. Den folkekjære artisten som er kjent for en fantastisk stemme og fremragende låtskriving, spiller nå for første gang med Vadsø Storband. 

Det som er unikt for årets Soul og Sjømat er at alle råvarene er lokale. De som står for maten er Pål Dørmænen fra Påls Matopplevelse og Stig Arvola fra Stigs Fiskekaker. Begge kjent for sine fantastiske retter, som er basert på lokale råvarer. 

Pål har hovedansvar for maten, og har satt opp en spennende meny. Med retter som er basert på råvarer som krabbe, hval, reker, torsk og mye mer. Stig leverer focaccia og aoli dipp. I tillegg leverer han ekte surdeigsbrød. Dette blir servert som canapé med blant annet røykalaks, som han selv har produsert. Desserten blir det perfekte punktumet på en kveld som dette da Stig serverer ekte rømmekolla med multer og blåbær. 

Så for å oppsummere blir det en kveld for de med sjelen i det musikalske, med deilig sjømat som en bonus. Produsent Kristin er prosjektleder for arrangementet. Hun jobber med å sy sammen en kveld utenom det vanlige.