Vi trenger frivillige

Vi trenger flere frivillige!

Bli med på å organisere og sette opp en fantastisk festival!

Vår tradisjon, Varangerfestivalen 

Varangerfestivalen er en stolt tradisjon for oss i Vadsø og Varanger. En uke i august samles vi for å feire musikk, kunst og vi nyter livet litt ekstra. Det er den uka i året hvor byen yrer av liv og det er folk i gatene til enhver tid. Det sier litt om hvor mye festivalen betyr for oss, den samler oss på en måte som er unik alt annet.

Dette er en festival som bidrar til å skape et rikt kulturliv, samhold og arbeidsplasser i Vadsø. Vi er takknemlig for all hjelp vi kan få. Men husk at når du ønsker velkommen som frivillig på Varangerfestivalen, så bidrar du også til å skape et lokalsamfunn som har stor betydning for mange, og noe vi som by kan være stolte av.

Meld deg som frivillig for årets festival her!

Du tenker kanskje “men hva får jeg ut av å være frivillig?”  

Vi er heldig som har en engasjert lokalbefolkning. Folk stiller opp og vil gjerne hjelpe til. Det vet vi etter å ha arrangert festival i mange år. Men tvilen kan jo komme og du tenker kanskje “Klart jeg har lyst til å hjelpe, men har jeg egentlig tid og hva får egentlig jeg ut av det?”

Som frivillig har du muligheten til å få en helt unik festivalopplevelse. Hør ny musikk, møt nye mennesker og få et innblikk i hvordan det er å lage festival. Kanskje er du ny i byen? Da er dette en fin mulighet til å møte og bli kjent med lokalbefolkningen.

Er du jobbsøkende? Da er dette den perfekte muligheten til å få litt ekstra erfaring på CV-en, og du skal selvfølgelig få en attest for din deltakelse. Det er mange bedrifter som ser etter arbeidstakere som har jobbet frivillig, så det å kunne vise til frivilligerfaring er altså et stort pluss. Det viser at du er engasjert og har lyst til å jobbe. Når du jobber på festival får du også variert erfaring, som kan bidra til at din CV skiller seg ut i mengden.

Takk til de frivillige

Som takk for hjelpen får du også billetter eller pass basert på hvor mange vakter du tar: 

  • 1 nattevakt – 1 fribillett 
  • 2 vakter – 1 fribillett 
  • 3 vakter – 2 fribilletter 
  • 4 vakter eller flere – Bli superfrivillig å få pass som gir adgang til alle scener ved ledig kapasitet. 

Hva gjør egentlig frivillige under Varangerfestivalen? 

Det er mye som skal på plass både i forkant og under festivalen. Det er varierte dager og alltid nok å gjøre.

Som frivillig kan du være med på rigg, både i forkant og i etterkant av festivalen. Jobbe med billettsalg eller ønske publikum velkommen som vert/vertinne. Elsker du mat og drikke? Bli med og jobb i baren eller med catering. Backstage trenger vi deg som artist-vertskap, sjåfør eller runner. Eller bidra til å lage en trivelig festival for de små med Varanger Jåss.  

Ta kontakt med Tori

Tori Grene er årets frivillige-koordinator, så om du vil være frivillig er det Tori som kommer til å ha oversikt over dine arbeidsoppgaver og kunne svare på spørsmål som måtte dukke opp. Hun kommer til å sette opp vaktlister og ta imot dere frivillige når dere kommer.

Tidligere har hun vært frivillig på flere festivaler og vet godt hva det innebærer.

Da vi spurte Tori hvorfor folk bør melde seg som frivillige var svaret klart:

– Fordi det er gøy å være med å bidra til å lage festival i Vadsø. Det å være på festival og høre musikk du vanligvis ikke ville hørt på er veldig kjekt. Selv har hun hørt mye bra musikk som frivillig. 

Det skal alltid være to vinnere. Bidra til å arrangere en fantastisk festival for lokalsamfunnet og ta med deg erfaring og minner videre.

Da er det bare en ting å gjøre – meld deg som frivillig for årets festival!

Bildet viser – Til venstre Frivillig koordinator Tori Grene, Artist ansvarlig Kristin Vik Hofseth og festivalsjef André Kvernhaug.