Guðrið Hansdóttir

Loungen
11/08/2023
17:30
Midt ute i Atlanterhavet, mellom Island og Skottland, ligger en klynge på 18 små øyer som kalles Færøyene. Det er der Guðrið Hansdóttir er født og oppvokst. Musikken hennes er en Lilith Fair-verdig blanding av kammerpop og kvikk folkrock, og de siste årene har hun opptrådt i Europa og USA.
Guðrið begynte å synge i tidlig alder og har en stor interesse for musikk. Hun elsker å gå gjennom farens vinylplater og oppdaget store artister som Kate Bush, Dolly Parton, Jethro Tull og Jimi Hendrix. Faren var en dyktig gitarist på Færøyene, og på Guðriðs 14-årsdag lærte han henne et par gitarakkorder, og hun begynte å skrive egne sanger, og resten er historie.

Guðrið har gitt ut seks soloalbum og er også medlem av den populære elektropopduoen BYRTA. Fem år etter sin forrige soloplate er hun tilbake med det sterke, personlige og emosjonelle albumet «Gult myrkur» (Yellow Darkness). Guðrið har spilt inn og fremført sin egen musikk siden årtusenskiftet og har aldri vært redd for å gå sine egne veier. På «Gult myrkur» åpner hun opp et uhyggelig univers av lydbilder opplyst av hennes varme, karismatiske vokal, myk akustikk og lette elektroniske rytmer. Guðiðs lidenskap for poesi førte henne til Lív María Róadóttir Jæger, en færøysk poet, som gladelig sa ja til å samarbeide om albumet «Gult myrkur», som ble utgitt i 2022.
Guðið spiller på Varangerfestivalen for første gang og skal også delta i Pan- Arctic Vision.

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.