Varanger sessions

Marit Larsen

Utescenen
09/08/2024
Marit Larsen og Ensemble Noor

Det er snart 20 år siden sist Marit Larsen gjestet Vadsø og Varangerfestivalen, men nå er hun endelig tilbake. Denne gangen får vi høre Marits særegne poplåter i ny drakt, med band og Ensemble Nor.

Marit Larsen tok popverdenen med storm allerede på slutten av 1990-tallet som den ene halvparten i duoen M2M. Debutsingelen ”Don’t Say You Love Me” ble raskt en global megahit, og til sammen solgte de over 12 millioner singler og album på verdensbasis.

I de senere år har hun gjort stor suksess som soloartist, og har markert seg som en av Norges aller fremste komponister og låtskrivere. Under eget navn har hun gitt ut fire album. Det siste av dem, det kritikerroste “When The Morning Comes”, ble sluppet i 2014, og er det første albumet hun også har produsert selv.

I 2016 fikk vi bli med Marit bort til det hjørnet i baren der Joni Mitchell og Gillian Welch sitter. Flere strenger, mer sjel. Dette ble et sidespor forbi den rendyrkede popmusikken og bort til folken. En vei man hele tiden har visst at Larsen ville bevege seg inn på, uten å helt vite når.

I april 2022 slapp Marit den inderlige og etterlengtede «Hva er igjen av oss» – hennes første låt siden 2016, og denne gang på norsk.

Akkompagnert av eget band og strykere fra Scene Nord får vi høre Marit Larsen fremføre flere av sine største slagere, som «Under the Surface», «Don’t save me» og «If a song could get me you».

Konserten er et samearbeid med Scene Nord.