Moped

Teltscenen
10/08/2024
MOPED kommer til Varangerfestivalen med fersk musikk og nytt album “BRENN!”. Nyplata er spekket med hint fra både 70 ́og 80 ́talls rock, en krysning av ulike sjangre, hovedsakelig en blanding av hard rock og classic rock`n roll.

Moped har gitt ut 1 album, flere EP/singler og – som eneste band i verden, spilt 66 konserter på kun 19 timer! De har lenge kjørt rundt med konseptene “Hyllest til Norsk rock” og “Deep Purple tribute” og trukket både fulle hus og høstet flere 6 ́ere på terningene av kritikerne.

Norges største rockemagasin, «Norway Rock Magazine» skriver følgende:
«Ni år etter debutplaten er Finnmarksbandet Moped klar med ny fullengder. Med klampen i bånn serverer Alta-bandet elleve høyoktan rockelåter på album nummer to. «BRENN!» er, ifølge bandet selv, spilt inn gjennom fullblods live-opptak i Alta kultursal. Dette er ikke bare et dristig trekk, men også smart. For den røffe produksjonen, som Torbjørn Caspersen står bak, kler albumets til tider rølpete tematikk perfekt. Sammen med gromlyden er det en nytelse de gangene gitarist Eirik Aune og Magnus Langli på orgel tar oss med på heisaturer gjennom lekende og lekre melodier. I motorrommet holder bassist Tore Grøtte og trommis Thomas Andersen turtallet oppe, mens vokalist Ottar Pettersen tar rollen som den kule kompisen med de gode historiene. Her er det ingen gratispassasjerer.»

Moped er:
Ottar Pettersen, vokal
Eirik Aune Hansen, gitar Magnus Langli, orgels/keys Tore Grøtte, bass
Thomas Andersen, trommer