Varanger sessions

Svartstjerne – med Anneli Drecker, Kjetil Solberg og band

Kultursalen
09/08/2023
18:00
Svartstjerne – Albumet Blackstar var Bowies avskjedsgave til publikum, og ble gitt ut bare 2 dager før han døde. En musikalsk vareopptelling, med tekster fulle av metaforer, gåter, poesi og litterære referanser. Albumet er aldri framført live. Nå får publikum mulighet til å oppleve den fantastiske musikken, framført av Anneli Drecker og Kjetil Solberg med et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på engelsk, på Bowies egendefinerte lingo og på klingende nordnorsk, gjendiktet av Johan Martin Aarstein.

På scenen på Varangerfestivalen får vi et storslagent, stjernespekket lag, med de aller beste musikerne og artisetne landsdelen vår kan skilte med. Anneli Drecker og Kjetil Solberg kjenner vi fra henholdsvis Bel Canto og Violet Road. Ensemble Noor stiller med toppet lag fra Scene Nord. I tillegg har produsent og initiativtaker Anders Eriksson satt sammen et nydelig orkester av ypperste merke. Dette blir en aften for historiebøkene, hvor vi hyller en av verdens største legender – David Bowie – med den kvaliteten dette krever og fortjener.

ÅPNINGSKONSERTEN PÅ VARANGERFESTIVALEN 2023!
Denne konserten blir den offisielle åpningskonserten på Varangerfestivalen. Tidspunktet blir noe tidligere på kvelden, og vi får noen hyggelige overraskelser.

PROGRAM
Dørene åpner kl 17:30.
Åpningstaler og offisiell åpning kl 18:00.
Konsertstart ca kl 18:10