Hero graphic Hero graphic
JonasFjeld-Nordmarg-Folkvang

Engler, norrøn mytologi og felles ryggmarg – alt hva en festival trenger

Varangerfestivalen presenterer tre spennende konserter til sommerens program. Folkekjære Jonas Fjeld skal sjarmere Vardø, svenske Folkvang skal lokke oss til Åsgard med melankolsk musikk for sjelen og Attans harde metal møter Elle Márja Eira sin varme og spirituelle joik i en konsert laget spesielt for Varangerfestivalen. 

Jonas Fjeld i Vardø

Med sitt varme ujålete vesen, sin oppriktighet, og sin dype mektige stemme, troner Jonas Fjeld høyt på lista over våre mest folkekjære artister. Vi gleder oss over at en av Norges mest erfarne og respekterte musikere besøker Vardø kulturhus under årets Varangerfestival.

Jonas Fjeld er en som tar all sin livsvisdom og sitt følelsesliv og uttrykker det gjennom sanger, et håndverk med rene følelser strippet for fakter og fjas. Som låta «Engler i sneen», som for mange betyr noe helt spesielt. Opplagt er det slik for Jonas Fjeld siden «Engler i sneen» er den sangen han aldri kan utelate fra en konsert. Sangen, og følelsene i låta, som det norske folk har trykket til sitt bryst og kåret til tidenes tredje beste norske låt. 

Late Night Jazz: 
Folkvang (SE)

Folkvang spiller instrumental musikk som låter omtrent som om den svenske folkjazz-pianisten Jan Johansson skulle ha spilt med et rockeband. Siden David Sandström spilte inn bandets første, ennå uutgitte EP for omtrent ti år siden, har de sluppet to album, en håndfull singler, og laget originalmusikken til den prisbelønte filmen «Hjärta Norsjö». Folkvangs musikk er vemodig, atmosfærisk og fantasieggende. Et melankolsk soundtrack til livet og etterlivet. Dette er musikk for sjela.

Varanger Sessions: 
Nordmarg: Attan med Elle Márja Eira, Jan Rune Måsø og Kim-Erling Johansen 

Et møte mellom atmosfærisk metal og joik i en konsert skapt spesielt for Varangerfestivalen.

Ved første øyekast er det lite felles grunn å spore mellom beinhard metal og joik. To musikktradisjoner som trekker fram nærmest diametralt motsatte assosiasjoner; der den ene framstår som aggressiv, opprørsk og brutal, bærer den andre merkelapper som jordnær, spirituell og varm. 

Vi ser fram til en konsert som stiller spørsmål med ved etablerte definisjoner, blåser oss over ende og fryser oss helt inn til ryggmargen på en og samme tid. 

Billetter og pass kjøper du her: https://varangerfestivalen.ticketco.no