Hero graphic Hero graphic

Et av nordens største band

For første gang i Finnmark, et av nordens største og mest populære band. Vi er veldig stolt av å kunne presentere selveste Bo Kaspers Orkester til Varangerfestivalen 2020.

Bo Kaspers Orkester har vært et av Sveriges mest verdsatte liveband siden 1990-tallet, noe som gjennom årene har skapt et godt forhold til et bredt publikum i Norden. De har solgt over en million plater og sangene deres har til sammen godt over 100 millioner lyttere på Spotify.

I nesten 30 år har det prisbelønte bandet blandet pop, soul, jazz og sanger inn i sin egen sjanger. Bo Kaspers Orkester står bak klassiske sanger som ”Hon är så söt”, ”Undantag”, ”Håll ut”, ”Vi kommer aldrig att dö” og ”I samma bil”. Musikk- og sangtekstene deres om kjærlighet, samlivsbrudd og hverdagslige vanskeligheter har imponert generasjoner, og bandet har blitt fulgt av lojale fans siden gjennombruddet med debutalbumet ”Söndag i sängen” i 1993. Siden den gang har Bo Kaspers Orkester gitt ut hele 11 album og fire samlinger. Det siste albumet kom ut i november 2019, «23:55». Den 12. i rekken.

Men ikke nok med det, vi har også to konserter til som vi kan glede oss til gjennom julehøytiden.

Norsk tubaist og svensk trubadur

Den internasjonale anerkjente tubaisten Daniel Herskedal skal sammen med Ensemble Noor gi oss gåsehud i Vadsø Kultursal. I tillegg kan vi presentere en egenproduksjon basert på en svensk singer/songwriter med to musikere fra Troms og Finnmark.

Svensken Oscar Danielson sammen med Marianne Halmrast på bass og Tobias Solheim-Nilsen kommer til å gi oss både tårer og smil. Danielson har blant annet den store låten “Besvärjelse” som han tidligere har fremført på NRKs Lindmo.