Hero graphic Hero graphic

Festival­sjef Varanger­festi­valen

André Kvernhaug er ansatt som ny festivalsjef i Varangerfestivalen.

Styret i Vadsø Jazzklubb har ansatt André Kvernhaug (43) som ny festivalsjef i Varangerfestivalen. Han tiltrer stillingen i åremål fra 1. oktober. Kvernhaug er allerede godt i gang med arbeidet, som vikarierende festivalsjef.

André Kvernhaug har 20 års erfaring fra reklamebransjen, med hovedfokus på kunder innen musikk og kultur, deriblant Live Nation Norway, Scene Finnmark og Rockefeller Music Hall. Han har også, gjennom flere år, arbeidet med den strategiske profileringen av Varangerfestivalen. 

Kvernhaug har et stort engasjement for og et bredt nettverk innen kulturnæringen, både nasjonalt, regionalt og lokalt. Han er nestleder i styret i Kulturskolerådet i Troms, Finnmark og Svalbard og styremedlem i Nordnorsk Design- og Arkitektursenter (NODA). Kvernhaug starta også Rockeklubben i Varanger i 2010.

– Når valget falt på André Kvernhaug, er det fordi han har en god kombinasjon av personlige egenskaper, motivasjon, strategiske egenskaper og solid erfaring fra ulike deler av kulturnæringen. Kvernhaug er dermed rett person til å nå Varangerfestivalens mål og ambisjoner for fremtiden, sier styreleder i Vadsø Jazzklubb og Varangerfestivalen, Per Yngve Christensen.

– Varangerfestivalen er en spydspiss for musikklivet i Finnmark, og et samlende kulturarrangement for hele fylket. Festivalen, med sin lange, solide og naturstridige historie, er et godt forankret felles samlingspunkt i uke 32, sier Kvernhaug.

– Jeg er stolt, og ydmyk til tilliten og ansvaret jeg er gitt, og gleder meg til å bygge på festivalens sterke historie for å gjøre den enda sterkere og mer solid framover. Jeg brenner for Vadsø. Det er fantastisk hvor mange gode krefter som bryr seg om Varangerfestivalen, Vadsø og Vadsø Jazzklubb. Gjennom samarbeid skal vi skape store opplevelser på små steder også i framtiden, avslutter den nye festivalsjefen.