Hero graphic Hero graphic

Goth, Jazz, Vise, Sápmi power!

Goth, jazz, vise og Sápmi power – fire nye artister klare til Varangerfestivalen 2020!

Programmet begynner å fylles opp til Varangerfestivalen 2020, i dag presenterer festivalen intet mindre enn fire nye artister til sommerens program.

Nicole Sabouné (SE)
Maxida Märak & MiNensemblet (SÁ/NO)
Ingeborg Oktober med strykekvartett
Late Night Jazz: Inger Nordvik Trio

Dette slippet inneholder så mye kult at det er vanskelig å plukke ut en spesiell ting. Men det vi helt klart kan se er at dette viser på utrulig bredde og kvalitet på årets program.

Svenske Nicole Sabouné er tilbake etter 3 års pause med sin nye EP «Come my Love» til strålende kritikker. Goth/indie artisten tok Sverige med stor ved midten av 2010-tallet med sine post-punk inspirerte musikk. Store melodier og en stemme vi får bakoversveis av kommer sikre en aha-opplevelse for mange på årets festival.

Vi skal holde oss i Sverige, men lenger nord i Sápmi finner vi den samiske artisten/joikeren/aktivisten Maxida Märak. Märak er en av de største samiske artistene i Sverige og til oss kommer hun med et helt nytt samarbeid med MiNensemblet, i en produksjon produsert av Musikk i Nordland.

Maxida er en artist vi har ønsket oss lenge, og når vi nå klarte å få hit denne helt unike produksjonen fra Nordland så var det bingo.

Spellemanprisvinner fra 2019 Ingeborg Oktober spilte faktisk på festivalen i fjor, men denne gang så har vi invitert henne sammen med en strykekvartett fra bland annet Trondheimsolistene. Oktoberts nordnorske viser, sammen med strykearrangement blir balsam for øre og sjel.

Jeg er helt overbevist om at dem som går på denne konserten kommer få tårer i øyene. De følelsen Ingeborg klarer å sette i sving er det få i dette landet som klarer.

Sist ut er Inger Nordvik Trio som blir en del av Late Night Jazz programmet. Nordvik som kommer fra Troms, har de siste årene hatt base i Berlin og lager noe av det vakreste sangene vi hørt. Hennes debutalbum «Time» kom nettopp ut, og lurer dere på hvordan dette blir, sjekk ut singelen «Lost».

Vi har klokketro på denne låtskriveren og sangeren fra Harstad. Singelen Lost har gått varm på festivalkontoret i over 1 år.