Hero graphic Hero graphic

Lars Bremnes til Varangerfest 2020

Onsdag 5. August får Vadsø et gledelig gjensyn med en folkekjær nord-norsk perle – selveste Lars Bremnes spiller opp for oss på Kooperativet.

Lars Bremnes står bak en rekke låter som har rørt det norske folk, og ble et enda mer folkekjært navn etter sin deltagelse i Hver gang vi møtes i fjor. På sitt åttende album tar Bremnes for seg både de helt store følelsene og hverdagslige betraktninger, som til sammen danner et liv.

Tittelsporet,  «Spelle for de gale»,  som ble sluppet i januar 2020, er første single ut fra albumet, og ble skrevet etter en konsert Bremnes spilte på en psykiatrisk institusjon i voksen alder.  I etterkant ble spørsmål som: Hvem er de gale? Hvem er «oss»  og hvem er «de»? –  så påtrengende at de dannet grunnlaget for en  fantastisk  ny låt med sterk tekst. 

Under den store flyktningkrisen i 2015 skrev Lars Bremnes  «Elias»,  en låt som ikke har blitt noe mindre aktuell siden den gang. Sangen om flyktningen Elias har rørt mange, og blitt oversatt til flere språk, blant annet arabisk. Sangen har til nå kun vært å finne som en video på Youtube og Facebook, men nå  kommer den  endelig  som innspilt utgivelse.  Med  ferske tv-bilder på netthinnen fra flyktningleiren i Moria på Lesbos er denne sangen igjen dagsaktuell.  

Videre på albumet finner man både sanger om døden, eller kanskje mest om livet (Tenke på siste gang), om hans barndomsby  Svolvær,  Solskinn i januar, om å  Danse til en dum sang, såvel som en hyllest til Nord-Norge som ble skrevet etter at Lars flyttet sørover i 2018 (Dette landet). Albumet er produsert av hans mangeåringe samerbeidspartner Georg Buljo. 

Lars Bremnes debuterte med platen «Stjernesukkertøy» i 1994, og har siden den gang sluppet syv album under eget navn. I tillegg har han også gitt ut to album med søsknene Kari og Ola Bremnes. Lars har vunnet  både  to Spellemannpriser  i kategorien vise og viser / viserock,  samt  Prøysenprisen i 2009. 

Kjøp billetter her: https://varangerfestivalen.ticketco.events/no/nb/e/varangerfest_2020_lars_bremnes