Hero graphic Hero graphic

Nattkonsertene på Koopen!

Nattprogrammet på Kooperativet fredag-lørdag har blitt en levende klassiker på Varangerfestivalen!

Her dukker det som regel opp navn du aldri hørt om, men aldri glemmer etterpå. Når folk spør oss om å anbefale noe ukjente konserter, så pleier vi bare si;

“00.30 på Kooperativet fredag og lørdag”

Helt tilbake til svenske Movits! legendariske konsert i 2014 så har denne slotten i programmet levert hvert eneste år. Forvente deg svette, varme og et lokale som går fullstendig bananas til dans og musikk.

Fredag den 7 august så kommer det tyske skabandet Gruppa Karl-Marx Stadt fra Chemnitz. Bandet som flørter vilt med det tidligere tysk-russiske vennskapet (Chemnitz hette Karl-Marx Stadt under DDR), blandet tysk og russisk og lar ingen danseføtter stå still. Spesielt ikke hvis du liker ting i baktakt.

Lørdag den 8 august har vi nok festivalens mest langveie gjester. La Orquesta Informal fra Argentina og Spania er et latino orkester som blander in romsk musikktradisjoner, med en klype balkan. Dette blir en helt uimotståelige combo som kommer smelte både hjerter og kne.

For å gi litt pause så har vi også booket in en norsk verdensstjerne til Late Night Jazz programmet. Selveste Helge Lien tar med seg trioen og spesielt invitert gjesten Tore Brunborg på saksofon. På scenen en maikveld i 2019 møttes disse fire sterke, lydhøre og originale musikere.
Publikum på Maijazz ble de første som fikk oppleve denne musikken. Helge Lien Trio og Tore Brunborg ble et mestermøte med lyrisk kraft!

Nå får vi muligheten å vise dem opp på Varangerfestivalen!