Hero graphic Hero graphic

Nordting åpner Varangerfest og vi utvider til 5. august

Vi utvider og starter Varangerfest 2020 allerede onsdag 5. august. Da inviterer vi til åpning med Nordting på Kooperativet. Senere samme kveld står jazzvokalisten Inger Nordvik på scenen.

NORDTING, med Vadsøs egen Amund Sjølie Sveen, vender tilbake til Øst-Finnmark! Etter å ha blitt stoppet av korona i april, blir det nå endelig NORDTING på Kooperativet i Vadsø med tørrfisk, powerpoint, dans, IKEA-tallerkener, korps, vodka og politisk analyse.

Mye har skjedd siden forrige gang: Finnmark fylke er borte, Vadsø har fått ny ordfører og NORDTING har både vært på besøk hos nordlendingene i Alaska og blitt anmeldt for ulovlig skjenking. Avstanden mellom Nord og sør har i alle fall ikke blitt mindre siden sist, og det mangler med andre ord ikke saker å ta tak i.

  • NORDTING er et Ting for nord
  • NORDTING er en mobil folkeforsamling, en separatistbevegelse og en fest for periferien
  • NORDTING er en blanding av folkemøte, festforestilling og politisk powerpoint-foredrag

INGER NORDVIK

Inger Nordvik er vokst opp med blant annet folketoner, jazz og klassisk, og hun er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo hvor hun opprinnelig så for seg en karriere innen klassisk sang. Med et iboende skaperbehov og med innflytelse fra artister som Joni Mitchell, Jeff Buckley og Kate Bush, ble det med tiden likevel tydelig at hun skulle bevege seg videre fra det klassiske og skolerte miljøet. Hun fullførte studiene og dro til Berlin, hvor hennes sans for låtskriving og improvisasjon fant seg til rette sammen med jazzmusikerne Karl-Erik Enkelmann og Dag Magnus Narvesen. Gjennom dette samarbeidet innså hun at det musikalsk upolerte og kontrastfylte kan føre til noe vakkert, og debutalbumet ”Time” begynte å ta form.

– Jeg kom til en by uten regler, hvor alt var tillatt. Alle holdt på med sin egen kreative greie uten å bli satt i bås, sier Inger Nordvik om Berlin.

– Jeg begynte å skrive uten å sensurere meg selv, og låtskrivingen levde etter hvert sitt eget liv.

Kaotisk og myk på én gang, albumet “Time” oppnår noe unikt til å være en debut – albumet trekker frem Inger Nordvik som en artist full av potensiale, samtidig som det binder sammen to musikalske verdener til en fullkommen og spektakulær enhet.