Hero graphic Hero graphic

Varanger­fest 2020, 6.-8.august

Vi inviterer til Varangerfest 2020, 6.-8. august. Det blir både konserter, performance, kunstprosjekt, stipendutdeling, talentdag, streaming, workshop og aktiviteter for barn. Billettene legges ut 1. juli, og det blir av smittevernhensyn begrenset kapasitet, så dette blir eksklusivt.

Konserter på Kooperativet

Konsertene blir i hovedsak å finne på vår egen scene, Kooperativet. Her blir det flere konserter hver dag blant annet med Daniel Herskedal Quartet, Vadsø Storband med solister, og smakebiter fra Northern soul artisten som om et år skal åpne Varangerfestivalen 2021. Vi jobber med å få på plass flere artister, primært nordnorske, som vil slippes fortløpende i ukene som kommer.

Talentdag  

Det gleder oss veldig mye at vi også i år, sammen med Vår Energi, kan dele ut Nord-Norges største musikkstipend «Arctic Talent» til unge nordnorske talenter. I år deles prisen på fire artister slik at flere kan få økonomisk drahjelp i en tid hvor mye av kulturlivet har det svært krevende. Vi håper at flere av vinnerne vil å stå på scenen på Kooperativet.

Kunstopplevelser og barneprogrammet Varanger jåss

Vadsø Kunstforening har invitert den australske kunstneren Kirsty Kross til Varangerfest 2020 med kunstprosjektet «Coral Trout». Hun skal lage en folke-installasjon i Gallerikiosken og gjøre en performance i byrommet. Med fisk som en del av sin familieidentitet, og fisk som en viktig ressurs i Varangerfjorden, skal hun i møte med befolkningen skape en kunstopplevelse utenom det vanlige.

Også barna kan ta del i Kirsty Kross sitt spennende kunstprosjekt. Som en del av barneprogrammet inviterer kunstneren barna til å delta på workshop hvor de skal lage fiskekostyme.

Og barna har mer de kan glede seg til. Det blir både barnekonsert, rebus, bassengfest, strandrydding og andre morsomme aktiviteter, når juniorstaben drar i gang Varanger jåss med fokus på hav og miljø.  

Begrenset med billetter

Vi skal selvsagt sørge for at alle krav og retningslinjer til smittevern følges og at arrangementene gjennomføres på en trygg og sikker måte. Regelen om 1-meters avstand gjør at det blir begrenset med tilgjengelig plasser på Kooperativet. Så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre seg billetter når billettene legges ut 1. juli. Men vi ønsker at flest mulig skal få ta del i konsertene, så vi jobber med å få til en løsning for å kunne streame konsertene.