Første artistene klare for Varangerfestivalen 2023

– Vi skal alltid levere noe til alle, og det gjør vi med dette slippet, sier festivalsjef André Kvernhaug. Etter en meget god gjennomføring i et vanskelig år for festivalen, med korona og lagerbrann, skal det bli deilig å slippe følelsene løs igjen på Varangerfestivalen 2023. 

Bjørn Eidsvåg, Michelle Ullestad, Crash Nomada, og A Tonic For The Troops blir først ut på listen over artister som er klare for Varangerfestivalen 2023.

BJØRN EIDSVÅG – Få artister er like folkekjære som Bjørn Eidsvåg, og vi er stolte over å kunne presentere han på Varangerfestivalen. Etter et halvt århundre i musikkbransjen står han som en bauta i norsk musikkhistorie og er en artist flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. Selv etter en lang og solid karriere er han stadig aktuell og evner å fornye sitt musikkuttrykk.

Hans bakgrunn som prest og fra arbeid i psykiatrien har i stor grad påvirket låtene hans, men også hans evne til å formidle dem. De nære og såre temaene gjenspeiler seg også i Bjørns konserter gjennom personlige historier som bærer preg av både alvor og humor. Bjørn har en unik evne til å komme tett på sitt publikum, og det er i møte med publikum musikken og historiene får skinne som mest og leve videre i nye former.

MICHELLE ULLESTAD kommertil Varangerfestivalen som Årets Urørt. Michelle Ullestad har vært på radaren det siste året som en spennende nykommer i det norskspråklige popuniverset. Hun debuterte i 2019 med den vakre, personlige og upolerte låten “Åpen Igjen” som var første singel fra hennes debut EP “Det var litt mørkt der en periode eller noe”. Hennes usedvanlige ærlige tolkninger og beskrivelser av livets mange utfordringer har høstet entusiastiske anmeldelser og lovord i norsk presse og bransje. Singlene «Maria» og «Emilie» er spilt hyppig på radioen.

CRASH NOMADA – Crash Nomada har blitt lagt merke til over hele verden for sin unike blanding av dansant folkemusikk ladet med elektrisk punkenergi er de kjent for sine ville liveopptredener og har mange ganger blitt hyllet som et av Sveriges beste liveband. Uten noensinne å miste enkelheten, råheten og de dansende klubbvibbene, skaper de eksprimentell og sjangeroverskridende global folkepunk med påvirkning fra alle verdens kanter.

A TONIC FOR THE TROOPS – Energisk, melodisk, straight, fritt, swingende, intenst, høyt og lavt: A tonic for the troops blander alle disse ingrediensene i én og samme drink og er en vitamininnsprøytning i jazzkvartettform.

A Tonic For The Troops er en samlet tropp svært aktive utøvere med én fot i den amerikanske tradisjonen og én i den mer moderne europeiske jazzen, som angriper musikken med både fart og finesse. 

Billetter slippes lørdag 12. november kl 12.

Billetter og festivalpass får du kjøpt her:
varangerfestivalen.ticketco.events