Hero graphic Hero graphic

Nyheter

For oss er det helt fantastisk å kunne presentere et av Norges aller største band de siste syv årene, Highasakite. Dette blir første gang dem spiller på Varangerfestivalen.

– Dette er et band som headliner de største festivalene i landet og selger ut Den Norske Opera i Oslo. At vi får mulighet til å presentere dette i Vadsø på Varangerfestivalen er smått utrolig, sier festivalsjef Robert Lundgren.

I tillegg til Highasakite slipper også festivalen en til headliner, nemlig Kari Bremnes. Nordlendingen trenger ikke noen nærmere presentasjon da hun er en av landets mest folkekjære artister, og kanskje spesielt i Nord-Norge. Hun har akkurat sluppet en ny EP og har ikke mindre en 3 utsolgte kulturhus i Tromsø til våren.

– Vi hadde besøk av Kari i 2016, og dette er så lenge siden at vi nå følte at det var på tide at hun kom tilbake til oss igjen. Hun gjør seg jo stadig aktuell med nyutgivelser, og har en status hos vårt publikum som er helt enorm. Sist gang hun var her solgte hun ut Vadsøhallen lenge før konsertdag, sier Lundgren.

Nytt for i år er at tribunen på det store festivalavslutningen, Soul og Sjømat, åpnes opp for dem som kun vil gå på selve konserten. I år frontes Vadsø Storband av Knut Anders Sørum som vant stjernekamp tilbake i 2016.

– Det å kunne sette vårt eget storband på vår største scene, sammen med nasjonale solister og med mat fra vårt område. Hva kan gå feil da?, smiler Lundgren.

Den siste bookingen på årets første slipp er nok litt mer ukjent for publikum, men dette kan likevel bli et av årets høydepunkter for dem som liker rock med eim av 70-tallet. Svenske MaidaVale er et band vi har stor tro på. Deres blanding av stoner, psych og heavy rock gjør at ingen klarer å stå på stedet hvil. Vi tror dem kommer til å bli store internasjonalt.

– Dette er et typisk eksempel på det vi elsker med Varangerfestivalen. Nemlig de artistene folk ikke har hørt om, men likevel står igjen om festivalens høydepunkter for folk. Det er derfor vi elsker festival, avslutter Lundgren.

Foto: Jørgen Nordby