Sang – Samhold – Selvstendighet

Amund Sjølie Sveen, vadsøværingen som står bak det beryktede prosjektet NORDTING, er tilbake på Varangerfestivalen med åpningsforestillingen Northern Soul. Denne gangen sammen med et kobbel av internasjonale nordområde-artister for å lage pan-arktisk fest i sangens, samholdets og selvstendighetens tegn.


Pan-ArcticVision

– 10 arktiske områder!
– 10 nordlige artister!
– 10 sanger ingen har hørt før!
– 10 juryer fra halve verden!
– Én felles pan-arktisk visjon!

Kanskje det blir rap fra Anchorage, ballader fra Tórshavn og punk fra Nuuk? Eller blir det glam-rock fra Finnmark, strupesang fra Canada og country fra Rovaniemi?

Det er lett å tro at det arktiske området består av noen få hvite flekker i utkanten av verdenskartet – usammenhengende, uviktig og ubebodd. Men som vi vet; dette er ikke sannheten. I nord deler folk historie, kultur og politisk situasjon – og alle er langt unna både hovedstaden og EuroVision. Hva skjer om vi slutter å se sørover mot Europa og Liverpool, men heller ser mot resten av nordområdene? 

Velkommen til et storslagent eksperiment! For første gang i historien inviteres det til Pan-ArcticVision. Vi lover flagg og konfetti, politikk og paljetter, glitter og reinskinn, kritikk og musikk, avstemminger og appeller!

Pan-ArcticVision er en vennskapelig mønstring av nordlig musikk og nordlig fellesskap, en synliggjøring av arktisk styrke, arktisk stolthet og arktisk uavhengighet. Arrangeres av NORDTING i samarbeid med partnere fra åtte arktiske land.

Pan-ArcticVision er både et ærlig forsøk på å bygge samhold og fellesskap i det sirkumpolare området, og samtidig en undersøkelse av hvordan kulturelle hendelser brukes for å realisere politiske visjoner.

Northern Soul er bestillingsverket og åpningsforestillingen på Varangerfestivalen, hvis mål er at de utvalgte artistene skal utvikle nye produkter, utforske nye samarbeidsmuligheter og aktualisere seg selv i et større marked. Ved å gi store musikalske talent mulighet til å åpne nye dører i sitt eget kunstnerskap forløses både kommersielt potensial og kunstnerisk nyskapning. 

Billetter i salg nå:

varangerfestivalen.ticketco.events