🔥Supertorsdag🔥 på Varangerfestivalen 2023

– Tidenes torsdag i Vadsø, sier festivalsjef André Kvernhaug. Ramón, Sigvart Dagsland, Real Ones og Kristin Asbjørnsen spiller alle på torsdagen under Varangerfestivalen 2023. Fra før vet vi at Bjørn Eidsvåg også er på denne lista, så det her blir helt magisk, avslutter festivalsjefen.

RAMÓN, SIGVART DAGSLAND, REAL ONES og KRISTIN ASBJØRNSEN legger seg til listen over artister som er klare for Varangerfestivalen 2023.

RAMÓN – 23 år gamle Ramón har allerede skapt et navn for seg selv. Tre EP-er og en rekke imponerende konserter har vist at 120.000 følgere på sosiale medier ikke har kommet til ved en tilfeldighet – de ærlige og sårbare tekstene har truffet en stadig voksende gruppe fans og følgere som kjenner seg igjen i Ramón sin åpenhet, både i musikken og livet.

«Smil pent» fra Ep-en «SMILE PENT, STÅ I RO» som slapp i fjor høst peaket som nummer 3 på topplistene i Norge. Det hele nådde et nytt klimaks med `OK JEG LOVER´ som tok fullstendig av og satte ny norgesrekord med over 600 000 streams første døgnet. Den gikk følgelig rett til topps på Top 50 på Spotify og VG-Lista Topp 20, strømmet til gullplate på den første uken.

Nå headliner han Varangerfestivalen 2023. Ramón har en stor tilstedeværelse på scenen, som skaper et unikt bånd med publikum. Det blir en herlig blanding av dansing, gråting og glede.

SIGVART DAGSLAND har med seg bandet sitt, som sammen med Ensemble Noor kommer til Varangerfestivalen denne supertorsdagen. Sigvart Dagsland har gjennom en karriere på over 35 år blitt en av Norges mest populære og spilte artister. Veien dit har bestått av mer enn 20 albumutgivelser, utallige konserter i stort eller lite format, og samarbeid med en rekke andre artister. Dagsland, har utgitt 20 soloalbum og holder rundt 40 konserter over hele landet hvert år. Fikk Prøysenprisen i 2009, har vært nominert til Spellemannsprisen tre ganger i pop-klassen og har mottatt den én gang. 

REAL ONES – «Real Ones har lenge vært Norges i særklasse beste liveband. Kanskje er de Norges beste band, punktum.» – Sven Ove Bakke, Dagbladet
Gjennom smått utrolige 28 år har Real Ones opparbeidet seg et rykte som et fantastisk liveband og som et av de mest originale norske bandene noensinne. Tolv album, fire Ep’er, to Spellemannpriser og mer enn 1000 konserter i 15 land på tre kontinenter senere, er de fem barndomsvennene klare for nye eventyr. Real Ones møter fremdeles smilende publikummere hvor enn de er. Fra Svalbard til Yukon, fra Shanghai til Mumbai, fra Havanna til New York – Real Ones fortsetter å bygge fanskarer over hele kloden med ny musikk og nye steder å turnere. Real Ones ble til i 1994 og startet som et tradisjonelt folkband. En konstant søken etter nye lydbilder og nye måter å gjøre ting på, har transformert dem til et av landets mest unike og eksperimentelle band innen folk, pop og rock, med soleklare inspirasjoner fra world music og moderne elektronisk musikk.

KRISTIN ASBJØRNSEN – som en del av vårt Late Night Jazz-program, kommer en av Norges aller fremste jazzsangerinner. Kristin Asbjørnsen er sanger og låtskriver med 25 års internasjonal kunstnerisk virksomhet. Kristins originale og kritikerroste stemmeuttrykk bærer i seg impulser fra både vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz, og kontemplativ kirkemusikk. Kristins kunstneriske arbeid skaper stadig nye dialoger mellom tradisjonsmateriale og nykomponert musikk. De siste årene har Kristin turnert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia og Tyskland med Kristin Asbjørnsen Ensemble, der hun både fremfører egne komposisjoner og tolkninger av spirituals.

Billetter i salg nå:

varangerfestivalen.ticketco.events