Svart stjernestøv på Varangerfestivalen 2023

– Anneli Drecker har en lang internasjonal karriere og er det beste Nord-Norge kan by på, sier en stolt festivalsjef André Kvernhaug. Vi er utrolig heldige som får oppleve henne i to prosjekter på Varangerfestivalen denne sommeren: Svartstjerne sammen Kjetil Solberg og band, og «Reading the Air» sammen med Jan Bang. Anneli Drecker kan velge fra øverste hylle med hvem og hvor hun vil spille, så vi er ydmyke og beæret over hennes valg av Varangerfestivalen.

Svartstjerne – med Anneli Drecker, Kjetil Solberg og band, Agnete Saba, Jan Bang og Falkevik legger seg til på listen over artister som er klare for Varangerfestivalen 2023.

SVARTSTJERNE – med Anneli Drecker, Kjetil Solberg og band – Albumet Blackstar var David Bowies avskjedsgave til publikum, og ble gitt ut bare 2 dager før han døde. En musikalsk vareopptelling, med tekster fulle av metaforer, gåter, poesi og litterære referanser. Albumet er aldri framført live. Nå får publikum mulighet til å oppleve den fantastiske musikken, framført av Anneli Drecker og Kjetil Solberg med et stort nordnorsk band i ryggen. De urbant ramsalte tekstene blir levert både på engelsk, på Bowies egendefinerte lingo og på klingende nordnorsk, gjendiktet av Johan Martin Aarstein.

På scenen på Varangerfestivalen får vi et storslagent, stjernespekket lag, med de aller beste musikerne og artisetne landsdelen vår kan skilte med. Anneli Drecker og Kjetil Solberg kjenner vi fra henholdsvis Bel Canto og Violet Road. Ensemble Noor stiller med toppet lag fra Scene Nord. I tillegg har produsent og initiativtaker Anders Eriksson satt sammen et nydelig orkester av ypperste merke. Dette blir en aften for historiebøkene, hvor vi hyller en av verdens største legender – David Bowie – med den kvaliteten dette krever og fortjener.

AGNETE SABA – Agnete Saba har tross sin unge alder rukket å tilbringe over et tiår i musikkbransjen. Musikkarrieren startet for alvor i 2008, da hun som 14-åring vant Melodi Grand Prix jr. med bandet The BlackSheeps og låten «Oro jaska beana» – en låt som samme år også høstet Spellemannspris for «årets hit».

Agnete har siden den gang blitt en folkekjær artist. Gjennom sine musikkutgivelser og medvirkning i flere kjente musikalske underholdningsprogrammer på TV, har hun vist seg som en viktig representant for Nord-Norge og Sápmi.

Det siste året har Agnete jobbet med ny musikk inspirert av naturen i Nord-Norge og samiske musikktradisjoner. Med tekster på både samisk og norsk har Agnete skapt et vakkert og kraftfullt musikalsk univers som inkluderer elementer fra pop, rock og elektronisk musikk.

Sommeren 2023 er Agnete klar til å entre livescenen igjen! Til Varangerfestivalen tar hun med seg fem eminente musikere og et repertoar bestående av både splitter nye låter og klassikere. Agnete og bandet lover god musikk og god stemning!

JAN BANG «Reading the air» feat. Anneli Drecker – Reading The Air er et sett med sanger komponert av Jan Bang med tekster av Erik Honoré. Den første innspillingen med Eivind Aarset, Audun Erlien og Anders Engen fant sted i Ampertone studio i Oslo, 2014. Nok en sesjon ble arrangert i 2021. Bang tok disse grunnopptakene og fortsatte med ytterligere overdubs i Punkt studio i Kristiansand. Nye sanger ble så laget med Erik Honoré ombord for å skrive tekstene og gjøre den endelige miksen. Albumet skal slippes våren 2023 på den nye Punkt Editions-etiketten drevet av Bang og Honoré, og etablert som en outlet for nye utgivelser samt Punkt Live Remixes fra hvelvene.

Reading The Air vil bli fremført live i Vadsø av et fantastisk sett med musikere, inkludert Eivind Aarset (gitar, elektronikk), Anneli Drecker (vokal), Anders Engen (trommer), Audun Erlien (bass), Jan Bang (vokal, piano, sampler) og Sven Persson (lyd). 

Late Night Jazz: FALKEVIK- Pianotrioen FALKEVIK forener skandinavisk jazztradisjon med moderne popmusikk. Debutalbumet «Louder Than I’m Used To» fra 2018 fikk strålende mottakelse; blant annet trillet både Dagbladet og Aftenposten femmere på terningen, mens Dagsavisen omtalte Falkevik som «ett av høstens beste nye navn”.

Falkevik består av stjernelaget Julie Falkevik Tungevåg (kjent fra bl.a. NRKs Beat for Beat, og Erlend Ropstad), Ellen Brekken (Hedvig Mollestad Trio og A Tonic for the Troops) og Marius Trøan Hansen (Svarte Svaner og Shan) – alle veletablerte musikere med godt fotfeste i det unge jazzmiljøet i Norge.

Billetter i salg nå:

varangerfestivalen.ticketco.events