Varangerfestivalen 2023 nærmer seg komplett program, og vi har noen nyheter

Gabba, Ulv, Signe Førre Trio, Du og jeg og vi 2-3-4 og A night with Earth, Wind and Fire er de neste på listen over artister som er klare for Varangerfestivalen 2023. 

GABBA – Gabba vant nylig Spellemannprisen i kategorien «tradisjonsmusikk», noe som befestet deres status som et av de ledende samiske bandene i landet. Gabbas musikk spilles jevnlig på nasjonale og lokale radiostasjoner. Selv om joik kan beskrives som tradisjonell samisk musikk, er Gabbas sound så mye mer. Med bandmedlemmer fra hele landet er denne unike musikken et resultat av trommeslager Marius Trøan Hansens urkraft, bassist Espen Bakkes intrikate basslinjer, Christoffer Mietle Furuheims heftige og vakre gitarriff, Idar Eliassen Pedersens vakre og inderlige trompet, produsent Ola Brandsnes Vårtuns folkemusikkbakgrunn og virtuos John André Eiras oppvekst i Sápmi. 

A NIGHT WITH EARTH, WIND & FIRE – Dansbare, funky grooves, heftige blåseriff, utsøkt flerstemt sang, ekstremt fengende refrenger og høy partyfaktor er noen av merkelappene man kan feste på Earth Wind & Fire (EW&F). Nå har publikum på årets Varangerfestival muligheten til å oppleve dette forrykende repertoaret i form av en storslått samarbeidskonsert mellom Vadsø storband og Omsåkor. For å toppe det hele har man hentet inn ingen ringere enn supervokalist Ole Børud – kjent fra bl.a. 2018-utgaven av Stjernekamp. Børud har vært profesjonell musiker siden han var 16 år, og han har i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. 

ULV – For Ulv er musikken et verktøy for å uttrykke egne tanker og følelser, i en krysning mellom pop, rap og r&b. Med hans unike evne til å gi lytterne et innblikk i personlige opplevelser fra ungdomsårene kombinert med en sterk vokal og et talent for å produsere fengende melodier, skal det godt gjøres å ikke bli dratt inn i Ulvs musikalske univers. 

SIGNE FØRRE TRIO – Den norske vokalisten og bassisten Signe Førre har virkelig imponert med sin jazz- og improvisasjonsmusikk etter konsertdebuten på Vossa Jazz i 2014. Siden den gang har den unge musikeren spilt med navn som Andy Sheppard, Tineke Postma, Marius Neset og Laura Jurd. Repertoaret hennes har utvidet seg i flere retninger med egne komposisjoner, jazzstandarder og folkemusikk. 

DU OG JEG OG VI 2-3-4 – Den gøyale gjengen i Du og jeg og vi 2 – 3 – 4 spiller musikk for hele familien, særlig barn i aldersgruppen 3-10 år. Ta med barna på en spennende konsertopplevelse med mange spennende karakterer og utfordringer! Du og jeg og vi 2-3-4 består av stjernelaget Ellen Brekken (Hedvig Mollestad Trio, Falkevik, A Tonic for the Troops m.fl.), Julie Falkevik Tungevåg (Falkevik, Erlend Ropstad, Synne Sanden, Ine Hoem m.fl.) og Elisabeth Mørland Nesset(Adam Douglas, Hanne Kolstø, Marianne Kjærsund, Frøkedal og familien m.fl.). 

Billetter i salg nå:

varangerfestivalen.ticketco.events